تغییر و انتقال رشته و شرایط آن کنکور ۹۸


شرایط تغییر رشته و انتقالی دانشگاه

قبل از آغاز مقاله به یک نکته ی بسیار بسیار مهم توجه کنید

به امید تغییر رشته و انتقالی از دانشگاه ، انتخاب رشته نکنید!

همواره شبهات زیادی در ذهن داوطلبان در خصوص تغییر رشته در دانشگاه یا انتقالی گرفتن از شهری به شهر دیگر وجود دارد.

اینکه فرضا بعد از انجام انتخاب رشته بتوان آن را تغییر داد،یا در یک شهر دور افتاده پذیرفته شویم و بعد به یک شهر بزرگتر انتقالی بگیریم.

پاسخ این است که این موارد به راحتی امکان پذیر نیست و اگر چنین بود به معنای واقعی عدالت آموزشی از بین میرفت و هرکس با قبولی در رشته ای ضعیف آن را تغییر میداد و یا با رتبه ای متناسب با شهرستان دورافتاده به سادگی برای تهران پذیرش می گرفت.


تغییر رشته پس از قبولی در دانشگاه


این نوع پیشنهاد به درخواست دانشجو شاغل به تحصیل در یکی از رشته های دانشگاه مطرح شده و معاونت آموزشی و مدیران گروه دانشگاه با بررسی نمره آخرین فرد قبولی در رشته مورد تقاضا و مقایسه با نمره کل دانشجو درخواست کننده و همچنین بررسی شرایط علمی و محدودیت های نیروی انسانی دانشگاه خود مختار به تصمیم گیری در آن هستند.

که البته در اکثر مواقع با این درخواست ها موافقت نخواهد شد . همچنین سازمان سنجش هم باید در جریان مقایسه نمره آخرین نفر قبولی و فرد متقاضی تغییر رشته قرار بگیرد و در شرایط خاص (داشتن نمره آخرین فرد قبولی و همچنین انتخاب رشته ای که دانشگاه در آن رشته کمبود دانشجو دارد) با این تغییر موافقت خواهد کرد.


درخواست انتقالی از دانشگاه به دانشگاه هم دوره دیگر


(مفهوم هم دوره بودن در انتقالی یعنی انتقالی از روزانه به روزانه ـ از دانشگاه آزاد به آزاد ـ از شبانه به شبانه ـ از پردیس یا مازاد به مازاد یا پردیس دیگر و… امکان پذیر است)

برای بحث انتقالی از یک دانشگاه به یک دانشگاه دیگر حتما باید در همان رشته و دوره آموزشی خودتان درخواست دهید.

برای اطلاع از دوره های مختلف آموزشی به مقاله ی انواع دوره های آموزشی ( روزانه ، شبانه و…) و انواع دانشگاه (سراسری ، آزاد و…) مراجعه کنید.


مراحل انتقال از دانشگاه به دانشگاه دیگر


ابتدا درخواست خود را در سامانه الکترونیکی  ثبت میکنیم و هر سال دوبار در ماه های اردیبهشت و آذر اجازه درخواست انتقالی فراهم می شود.

بعد از درخواست انتقالی دانشگاه مبدا و مقصد بررسی های لازم را انجام می دهند.

به یاد داشته باشید که درخواست انتقالی دادن به معنی قبول حتمی درخواست نمی باشد و ممکن است به هر دلیل دانشگاه مبدا یا مقصد با آن مخالفت کنند.

فرضا برای دانشگاههای روزانه، دانشگاه مبدا معمولا با انتقالی موافقت می کند چرا که دانشجو به عنوان یک هزینه برای دانشگاه تلقی میشود، اما دانشگاه مقصد به دلیل اینکه هزینه اضافی را متحمل میشود ممکن است درخواست را نپذیرد.

به یاد داشته باشید برای درخواست انتقالی طبق قانون دانشجو باید ترم اول را در محل دانشگاه قبولی خود بگذراند و بعد از حداقل گذراندن یک ترم تحصیلی در دانشگاه مبدا اجازه درخواست انتقالی میسر خواهد بود.

بلعکس در دانشگاههای پولی مثل غیرانتفاعی ها ، پردیس های خودگردان  یا ظرفیت مازاد، دانشگاه مبدا معمولا موافقت نخواهد کرد به دلیل اینکه یک منبع درآمد را از دست خواهد داد ولی دانشگاه مقصد راغب به پذیرش دانشجو به عنوان یک منبع درآمد خواهد بود.


امتیازهای موافقت با انتقالی به دانشگاه دیگر


شرط  تأهل و ست همسر در شهری دیگر ، سرپرست خانوار بودن، معلولیت یا مصدومیت خاص یا بیماری خاص از مهمترین شروط پذیرش انتقالی هستند.

هم ترازی علمی دانشگاه مبدا و مقصد یکی از مهمترین شروط پذیرش انتقالی می باشد.

بطور مثال: اگر کسی از تهران به شهرستان برود بیشتر احتمال موافقت با این انتقالی وجود دارد تا کسی که از شهرستان به تهران انتقالی بخواهد .

معدل  بالا میتواند به عنوان یکی از فاکتورهای کمکی برای انتقالی بحساب بیاید .

البته سازمان سنجش اختیاراتی را به دانشگاه ها برای تسهیل فرایند انتقالی تخصیص داده است. بطور مثال اینکه دانشجو غیر روزانه به مدت ۲ ترم در دانشگاه مقصد مهمانی گرفته و از محل دریافت شهریه دانشجو سنجش به دانشگاه مبدا شهریه ثابت و به دانشگاه مقصد شهریه متغیر را خواهد داد و در صورت ارتقا علمی و حسن رفتار دانشجو بصوت دائم به دانشگاه مقصد انتقالی خواهد گرفت .

نتیجه پایانی :

پس به امید انتقالی و تغییر رشته ، انتخاب رشته نکنید چرا که شرایط و سخت گیری های خاص خود را می طلبد.

لطفا در انتخاب کد رشته محلهای خود و ترتیب چینش آنها با کمک گرفتن از یک مشاور خبره و کار بلد انتخاب رشته ، حداکثر تلاشتان را برای انجام یک انتخاب رشته اصولی به کار ببندید.

موفق باشید.

پادکست دکتر افشار در مورد تغییر و انتقال رشته



انتخاب رشته کنکور 98 استاد افشار

سایر مطالب مرتبط:

گزینش کشوری یا ناحیه ای یعنی چه؟
مصاحبه رشته های نیمه متمرکز (تربیت معلم و…)
انتخاب های سوخته کدامند؟

مشاوره تلفنی کنکور علیرضا افشار ـ انتخاب رشته تلفنی کنکور۹۸ دانشگاه ,انتقالی ,رشته ,درخواست ,تغییر ,یک ,انتخاب رشته ,به دانشگاه ,تغییر رشته ,دانشگاه مبدا ,درخواست انتقالی ,شروط پذیرش انتقالی ,اجازه درخواست انتقالیمنبع

انواع مدل های جمع بندی کنکور

مدیریت زمان در کنکور

برنامه ریزی کنکور ۹۹

مشاوره جمع بندی کنکور 98 و شروع کنکور 99

برنامه ریزی شروع کنکور در 2 ماه آخر

چگونه برای کنکور شروع کنیم ؟؟

کاهش استرس در 2 ماه مانده به کنکور سراسری

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

معرفی تخمک اهدایی رحم اجاره ای اسپرم و جنین اهدایی @tokhmakehdaei2020 خرید تردمیل با قیمت مناسب دانلود آهنگ جدید تو بهترین خرید رو از ما داشته باش اولین مجازی موزیک آپشن خودرو | گندم کار ZIBACHIZ خرید ترازو با بهترین قیمت Amptm گلدن کمرا