برای جمعبندی باید از چه سالی یا چه درسی شروع کنیم؟

مسلما اگر قرار باشد هر درس را به طور مجزا جمع بندی کنیم با توجه به تعداد دروس و پایه های مختلف هر درس زمان زیادی باید صرف کنیم،به همین علت ممکن است در انتهای مسیر تسلط خود را نسبت به دروسی که در ابتدا جمع بندی کرده ام از دست بدهیم.

ایراد دیگری که به این جمع بندی وارد است نادیده گرفتن تست های ترکیبی و اهمیت آن است.

راه حل مناسب چیست؟مهمترین نکته در جمعبندی این است که مشخص کنیم در چه شرایطی هستیم؟

داوطلبانی بر مباحث گذشته تسلط  کافی دارند

اگر داوطلبی بر خوانده های قبلی خود مسلط است و این حس تسلط حاصل آزمون های آزمایشی موفق است و میانگین تراز بالا است،بهترین کار رفتن به سراغ نخوانده ها حتی مطالب سنگین تر است.

فاز اول

مدل جمع بندی پیشنهادی برای این دانش آموزان جمعبندی هرمی یا زیگوراتی است. برای دروسی که در آن تسلط کافی دارید به این صورت عمل کنید که ابتدا مباحث عقب مانده و کم تسلط را مطالعه کنید تا هم سطح شوند سپس به صورت فشرده و فصل به فصل مباحث و دروس را تست زنی کنید.

تنوع درسی 6 الی 8 درس در هر روز در این مرحله مناسب است.این مرحله حدود 30 الی 40 روز طول میکشد.

دانش آموزان متوسط نیز می توانند در درس هایی که تسلط دارند از این روش استفاده کنند و برای باقی دروس به سراغ روش بعدی بروند.

فاز دوم

در مرحله ی بعد هر روز یک کتاب درسی را دوره کنید برای مثال یک روز عربی سال دوم یک روز زیست سال سوم،برای کتاب های کم حجم مانند زبان انگلیسی بهتر است هر روز دو کتاب را کار کنید.

این مرحله 20 الی 25 روز زمان میبرد.

فاز سوم

در این مرحله درس به درس جمع بندی کنید و تست های تالیفی جامع در این مرحله مناسب است.برای دروس عمومی نیز می توانید از ازمون های جامع سایر رشته ها استفاده کنید.

این روش نیز حدودا 10 روز وقت میخواهد.

در مجموع این روش 70 الی 75 روز زمان میبرد.

اگر بتوانید تا پایان اردیبهشت این مراحل را انجام دهید به مرحله ی آزمون های جامع مشابه کنکور می رسید و میتوانید در هفته چندین بار از خود ازمون جامع بگیرید.

همینطور که مشاهده میکنید در این روش مانند هرم که کف آن بزرگتر و مهم تر است ما نیز فصل به فصل شروع به جمع بندی میکنیم و مرحله به مرحله فشرده تر کار میکنیم.

داوطلبان متوسط و با پایه ی ضعیف تر

برای این دسته از داوطلبان مدل جمعبندی شناور پیشنهاد میشود.این روش برای داوطلبانی مناسب است که در مباحثی که قبلا مطالعه کرده اند هم مشکل دارند و در این روش اولویت با تمام کردن کامل دروس نیست.

در جمع بندی شناور مباحث را به سه دسته تقسیم میکنیم:

  1. دسته ی اول مباحثی که در آنها تسلط داریم
  2. دسته ی دوم مباحثی که کم تسلط هستیم
  3. دسته ی سوم مباحثی که مطالعه نکرده ایم

برای مشخص کردن دروسی که در آنها مسلط هستید یا کم تسلط از خود یک آزمون تعیین سطح بگیرید.بهتر است به این منظور از آزمون های کنکور اوایل دهه ی 90 یا حتی اواخر دهه ی 80 استفاده کنید. برای مثال در مبحث تابع 3 سوال از 4 سوال را پاسخ داده اید پس جزو کم تسلط هاست،اگر تمام سوالات یک مبحث را جواب دادید پس مسلط هستید.

در آزمون تعیین سطح زمان اهمیتی ندارد و لازم نیست وقت بگیرید.

یک جدول برای مباحث نخوانده درست کنید و مباحث را بر اساس راحتی، اهمیت و تست خیز بودن مرتب کنید.

جدول دیگری برای دروس کم تسلط درست کنید در این جدول اولویت را برای دروسی در نظر بگیرید که نیاز به کار کمتری دارد یا پیشنیاز کمتری نیاز دارد و با تمرین و دقت در زمان کمتری به تسلط می رسیم.

در مدل شناور زمان 3 الی 5 روز را به اولویت اول جدول کم تسلط اختصاص میدهیم،بعد از این زمان یک آزمون جامع دیگر از خود میگیریم اگر درصد بهبود پیدا کرد به سراغ اولویت بعدی می رویم اگر تغییری نداشت مجدد باید آن اولویت را کار کنیم.

بعد از کم تسلط ها همین فرایند را برای نخوانده ها نیز انجام می دهیم.اگر پیشرفت مناسبی داشته باشیم و نیازی نباشد به اولویت های قبلی مجدد برگردیم ممکن است بتوانیم تمامی مباحث کنکور را جمع بندی کنیم در غیر اینصورت مباحثی که در اخر می مانند را حذف میکنیم.

پس در این روش آزمون های تعیین سطح در هر مرحله اهمیت بسیار زیادی دارد و پیشرفت و سطح فعلی ما را کنترل می کند و همچنین مباحث نیز مرور میشوند و این خود عامل رشد است.

اگر در جدول نخوانده ها حس کردیم مبحثی وجود دارد که خیلی راحت تر است و نتیجه ی بهتری می دهد میتوانیم آن را در جدول کم تسلط ها جای دهیم.

نتیجه گیری

هر یک از دو مدل جمعبندی که بررسی شد مخصوص به گروه خاصی از داوطلبان است و انتخاب مدل مناسب بسیار اهمیت دارد.به این نکته توجه کنید که این مدل ها نسبت به یکدیگر برتری ندارند و نحوه و قدرت اجرای داوطلب است که تفاوت ها را رقم خواهد زد.

دکتر علیرضا افشار در ویس زیر به طور کامل جمع بندی شناور و هرمی (زیگوراتی ) را آموزش می دهند.

دانلود کنید .

انواع روش های جمع بندی کنکور 

دکتر علیرضا افشار با بیش از 10 سال سابقه ی مشاوره ی کنکور 


مشاوره تلفنی کنکور علیرضا افشار تسلط ,های ,بندی ,جمع ,ی ,روش ,جمع بندی ,کم تسلط ,این روش ,که در ,در اینمنبع

انواع مدل های جمع بندی کنکور

مدیریت زمان در کنکور

برنامه ریزی کنکور ۹۹

مشاوره جمع بندی کنکور 98 و شروع کنکور 99

برنامه ریزی شروع کنکور در 2 ماه آخر

چگونه برای کنکور شروع کنیم ؟؟

کاهش استرس در 2 ماه مانده به کنکور سراسری

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

هر چی که بخوای آپشن خودرو | دنیای آپشن لباس زیر شیردهی نخی یقه دار زنانه خالدار فروشگاه آنلاین میوه و تره بار اینجا زیبایی را درک کن قیمت انواع کاغذ دیواری سه بعدی بلوک سبک پوكه ای Film Persia خرید و فروش سیم کارت tracexarleed7 zuhause